Een lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Zo kun je bij het ontstaan van een lekkage bijvoorbeeld denken aan een Lekdetectie lekkage die is ontstaan doordat er sprake is van achterstallig onderhoud. Dat is een veel gehoorde oorzaak van lekkages. Achterstallig onderhoud aan waterleiding of aan de leidingen die je CV-ketel ondersteunen, is funest. Je loopt daarmee een levensgroot risico dat er een breuk ontstaat in die waterleiding en dat je daarmee met natte voeten terugkeert uit je werk.

Een andere reden voor een lekkage kan zijn dat er sprake is van een incident. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij je wasmachine, die opeens kuren begint te vertonen en water begint te lekken. Op een gegeven moment is een onderdeel gewoon op en dat geldt ook voor toevoer en afvoerslangen van een wasmachine. Ook dakgoten die vol zijn geraakt met rommel, zijn een bekende oorzaak van lekkages. Die lekkages zijn altijd goed te voorkomen en het is daarom ook zaak regelmatig onderhoud te plegen en schoon te maken wat je schoon moet maken.

Wat kan de loodgieter voor je doen?

Als het op leidingen aankomt, komen mensen toch al snel uit bij de loodgieter. Dat is terecht. Loodgieters hebben veel kennis van waterleidingen en leidingen naar verwarmingsbuizen. Het is dan ook aan te raden om een loodgieter in te zetten bij acute lekkages en bij het periodiek onderhoud waarmee je die acute lekkages kunt voorkomen. Het kost misschien een klein bedrag, maar daardoor verklein je wel je risico op een lekkage. Dat is het meer dan waard. Laat je goed adviseren!

Call Now Button