Een verstopte riolering in Alphen aan den Rijn zorgt voor de nodige problemen. Zo bemoeilijkt zo’n verstopping bijvoorbeeld het wegstormen van water. Dit zorgt vaak voor de nodige frustraties. Veel mensen denken dat een verstopping in het riool vanzelf verdwijnt. Dit is echter niet het geval. U moet namelijk zelf actie ondernemen om het riool te ontstoppen. Heeft u geen idee hoe u dit doet? Wij geven u hier een aantal praktische tips.

1. Probeer het met een ontstopper


Zit uw riool verstopt? Dan kunt u een ontstopper gebruiken om dit probleem te verhelpen. Plaats het rubberen uiteinde van de ontstopper altijd geheel over de afvoer heen. Beweeg het hulpmiddel vervolgens een aantal keer krachtig heen en weer. Hierdoor komt de rommel mogelijk naar boven. Ga niet te wild te werk. De verstopping kan namelijk dieper het riool inschieten wanneer u dit wel doet.

 

2. Laat chemische middelen links liggen


Tegenwoordig kunt u verschillende chemische middelen kopen om uw afvoer te ontstoppen. Dit verhelpt de verstopping vaak, maar het levert u mogelijk ook een extra probleem op. De chemicaliën in deze middelen tasten het leidingwerk namelijk aan. Hierdoor kan op den duur een lekkage ontstaan.

 

3. Gebruik soda


Naast chemische middelen kunt u ook keukenmiddeltjes gebruiken om het riool te ontstoppen. Eén van deze middeltjes is zuiveringszout (baking soda). Gooi de inhoud van zo’n pakje in een emmer warm water en giet dit mengsel vervolgens rustig door de afvoer. Laat het een nachtje intrekken en de kans is aanwezig dat de verstopping uit uw riool straks verdwenen is.

Schakel een loodgieter in


Lukt het u niet om het riool zelf te ontstoppen? Ga hier dan vooral niet eindeloos mee door. De kans dat het probleem alleen maar erger wordt, is namelijk groot. Schakel daarom een loodgieter in om een riool te ontstoppen. Hij beschikt over verschillende hulpmiddelen om de verstopping te verhelpen. Uw riool is hierdoor binnen de kortste keren ontstopt. Bovendien is de kans minimaal dat u nogmaals te maken krijgt met de verstopping.

Call Now Button