Urinoirs zijn de bakken die aan de muur hangen in het mannentoilet van de kroeg of een andere openbare gelegenheid. Hier wordt dit type sanitair gebruikt omdat deze weinig ruimte in beslag neemt. In een kleine ruimte kunnen eenvoudig meerdere urinoirs aan de muur worden gehangen met enkel een klein afscheidingswandje ertussen om de privacy enigszins te waarborgen. Voor de eigenaar van een kroeg is een urinoir aanleggen om deze reden een praktische keuze. Wist u echter dat het ook mogelijk is om een urinoir in uw woonhuis aan te laten leggen?

Urinoir in de badkamer

De plek waar mensen meestal in hun woonhuis een urinoir laten aanleggen is de badkamer. Hier staat vaak al een wc, maar een urinoir kan een handige toevoeging zijn. De badkamer is namelijk een drukbezochte ruimte in huis. Zeker in de spitsuren in de ochtend wanneer iedere gelijktijdig zichzelf moet klaarmaken om naar werk of school te gaan, komt het regelmatig voor dat u op een ander staat te wachten om het sanitair te gebruiken. Zeker als u nodig uw ochtendplas moet doen is dit vervelend. Een urinoir kan uitkomst bieden voor dit probleem. Als u deze namelijk extra naast uw wc laat aanleggen dan kunnen twee mensen tegelijk hun plas doen.

Waterleiding en afvoer aanleggen

Om een urinoir aan te leggen in huis moet ene waterleiding en afvoer in de muur worden aangelegd. Een standaard woonhuis is niet standaard van deze leidingen voorzien. U heeft dus de hulp van een loodgieter nodig bij het aanleggen van het urinoir. De vakman moet bij u langskomen om vanaf een bestaande waterleiding een aftakking te maken naar de plek waar u het urinoir aan de muur wilt hebben. Tevens moet vanaf dit punt een afvoerpijp in de muur worden aangelegd die aansluit op de riolering.

Steeds meer urinoirs in woonhuizen

Als dit de eerste keer is dat u hoort van een urinoir aanleggen in een woonhuis, dan vindt u dit misschien een gek idee. Hoe meer u er over nadenkt des te meer u de voordelen hiervan in gaat zien. Om deze reden zijn er steeds meer urinoirs in woonhuizen te vinden. Wij als loodgieters kunnen dit weten want wij worden regelmatig ingeschakeld om de werkzaamheid van een urinoir aanleggen uit te voeren. Als u ook interesse heeft dan kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden.

Call Now Button