Een daklekkage is een vervelend probleem. Als u last heeft van een daklekkage, is het belangrijk dat u het snel laat repareren. Een daklekkage kan grote problemen veroorzaken. Een dakdekker kan u goed helpen. Het hangt van het lek en het probleem af wat de kosten zullen zijn. Wat wel duidelijk is, is dat de daklekkage reparatie zo snel mogelijk moet gebeuren. Anders zullen de kosten van de daklekkage reparatie alleen maar stijgen.

Mogelijke oorzaken van een daklekkage? daklekkage

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen een hellend dak en een plat dak.

Bij een schuin dak zijn kapotte dakpannen een mogelijke oorzaak. De dakpannen kunnen scheuren hebben of niet goed passen. Het lastige van schuine daken is dat het moeilijk kan zijn om het lek van binnenuit op te sporen. Als het dak bijvoorbeeld goed bekleed en geïsoleerd is, kan het water lange tijd door het dakbeschot, de isolatie en de plafonds vastgehouden zijn.

Bij een plat dak is de afvoer van het water van essentieel belang. Daarom is het belangrijk om dakgoten op een plat dak te hebben. Controleer ook regelmatig of de dakgoot niet verstopt is met bladeren of ander materiaal. Dit kan, in combinatie met regenwater, een daklekkage veroorzaken.

Een andere oorzaak kan zijn dat het dak materiaal uitgedroogd is. Dit kan tot scheuren leiden. Daarnaast kan een lek ook veroorzaakt worden door het lood in het dak van dakkapellen en schoorstenen. De randen zijn bijvoorbeeld beschadigd of de overloop van het lood is in slechte staat, waardoor er vocht naar binnen sijpelt.

Daklekkage opsporen en verhelpen

Daklekkage bij een plat dak kan opgespoord worden door naar de afvoer en het lood te kijken. Bij schuine daken kan het moeilijker zijn om de lekkage op te sporen. Dat komt omdat het probleem niet altijd zichtbaar is. Wanneer u een loodgieter in de arm neemt, zal hij of zij het dak eerst van de buitenkant bekijken. Het hele dakoppervlak zal worden gecontroleerd. Als de lekkage veroorzaakt wordt door dakpannen, dan is dat vrij gemakkelijk op te sporen. Gebarsten, gebroken of scheve dakpannen zijn gemakkelijk te zien. Is het lekkageprobleem niet zichtbaar? Dan zal de loodgieter lekdetectiemethoden gaan toepassen.

Schakel een dakdekker in voor lekkage

Hebt u last van een daklekkage? Dan kunt u zich wenden tot een van onze vakmensen van loodgieter in Alphen aan den Rijn. Zij zijn 24/7 bereikbaar en bieden zelfs een spoedservice als u onmiddellijk hulp nodig hebt. Het voordeel is dat onze vakmensen jarenlange ervaring hebben en de daklekkage snel kunnen vinden en verhelpen. Onze loodgieters beschikken over de juiste apparatuur en handelen adequaat om ervoor te zorgen dat u snel weer droog zit.

Waarom kiest u voor ons?

  • Loodgieter-Randstad | Bekend van TV
  • Betrouwbare loodgieters
  • In 2 stappen direct een prijsopgave
  • No Cure No Pay Garantie
  • Op alle werkzaamheden 10 jaar garantie
  • 5 sterren op Google uit 320+ reviews

24/7 bereikbaar

0172 796 103

Call Now Button