Een verstopping in de leidingen leidt meteen tot problemen. Want opeens spoelt het water in de gootsteen niet meer weg en ook het doorspoelen van het toilet wordt een probleem. De loodgieter in Alphen aan den Rijn komt graag bij u langs om deze verstoppingen te verhelpen. En bij spoed kunt u zelfs 24 uur per dag gebruikmaken van onze ontstoppingsdienst.

 

Heeft u een verstopping in de afvoer?

verstopping in afvoer loodgieter

Een verstopte afvoer is allesbehalve wenselijk. Een verstopping kan zich op meerdere plekken in het huis voordoen, bijvoorbeeld een verstopping in de keuken, een verstopping in de badkamer of een verstopping in de afvoer van huishoudelijke apparaten zoals de vaatwasser en wasmachine. Let op: Wanneer een verstopping in een huishoudelijk apparaat zit, schakel dan een witgoedmonteur in. Een verstopping wordt vaak veroorzaakt door overmatig afval en puin in de afvoer. Dit kan zich over lange perioden ophopen. Dit is niet altijd gemakkelijk op te lossen, vooral wanneer het zich al lange tijd heeft opgehoopt. Een verstopte afvoer kan niet alleen vervelend zijn, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor uw huis. Er kunnen bijvoorbeeld lekken ontstaan in uw riool die waterschade tot gevolg hebben, als u er niet in slaagt deze verstoppingen snel genoeg op te lossen. Ook kan u last krijgen van stankoverlast, dit komt door bijvoorbeeld opgehoopte voedselresten in de afvoer. Daarom is het verstandig om een loodgieter in te schakelen om u te helpen uw afvoer te ontstoppen na een verstopping.

 

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer

 • Vet en oliën: Het gieten van vet en/of olie in een afvoer kan na verloop van tijd leiden tot ophoping en verstoppingen.
 • Voedselresten: Het wegspoelen van voedselresten in de afvoer, met name grote stukken, kan leiden tot verstoppingen in de keukenafvoer.
 • Haar: Haar is een veelvoorkomende oorzaak van verstopte afvoeren in badkamers, douches en wastafels.
 • Zeepresten: Zeepresten kunnen zich ophopen en leiden tot verstoppingen in de badkamer en keukenafvoer.
 • Toiletpapier en hygiëneproducten: Het doorspoelen van te veel toiletpapier of het gebruik van niet-oplosbare hygiëneproducten kan toiletverstoppingen veroorzaken.
 • Vreemde voorwerpen: Per ongeluk of opzettelijk doorspoelen van vreemde voorwerpen zoals speelgoed kunnen leiden tot verstoppingen.
 • Kalkaanslag: Kalkaanslag kan zich ophopen in leidingen en de waterstroom verslechteren.
 • Verouderde leidingen: Oude, versleten leidingen kunnen barsten, inzakken of roesten, wat kan leiden tot verstoppingen en lekken.
 • Bouwpuin: Bij een verbouwing van uw huis komt er vaak gruis of puin in de leiding terecht waardoor de afvoer niet meer goed doorstroomt. 

 

Afvoer verstopt? De 5 beste tips om een verstopte afvoer te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Uit onze ervaring met afvoeren ontstoppen blijkt dat de meeste rioolverstoppingen simpel voorkomen hadden kunnen worden. Om u te helpen bij het voorkomen van een verstopte afvoer zijn hier 5 goede tips om een verstopping in de afvoer te voorkomen;

 1. Gooi geen dingen in het toilet die daar niet in thuis horen, denk hierbij onder andere aan tampons, maandverband of (frituur)vet. 
 2. Haal met regelmaat de haren uit het doucheputje en de afvoer van de wastafel.
 3. Spoel geen frituurvet, olijfolie of andere oliën en vetten door de gootsteen.
 4. Spoel de afvoeren af en toe door met soda. Let wel op: Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen gevaarlijk zijn. 
 5. Gebruik een zeefje in de gootsteen om etensresten tijdens de afwas op te kunnen vangen. Dit verkleint de kans op een verstopping in de afvoer.

 

Loodgieter bellen of zelf afvoer ontstoppen?

Wanneer je thuis te maken krijgt met een verstopping in de afvoer, is het vaak de moeite waard om eerst zelf enkele stappen te ondernemen om het probleem op te lossen. Veel voorkomende methoden omvatten bijvoorbeeld het gebruik van een ontstopper, het verwijderen van haar of vuil uit afvoerputjes en het gebruiken van ontstoppingsmiddelen. Als deze technieken echter niet het gewenste resultaat opleveren en als de verstopping blijft zitten, is het verstandig om een professionele loodgieter in Alphen aan den Rijn in te schakelen. De Loodgieter Alphen aan den Rijn beschikt namelijk over de nodige expertise, gereedschappen en technieken om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen effectief aan te pakken. Bovendien kunnen we verdere schade aan de afvoer voorkomen. Ons ervaren team van vakmensen staat klaar om u te helpen deze verstopping te verhelpen. Zo zal alles in een mum van tijd weer lopen zoals het bedoeld was.

 

Zelf afvoer ontstoppen: 6 handige manieren

Voordat u een expert inschakelt voor het ontstoppen van uw afvoer is het vaak verstandig om eerst zelf een poging te doen. Hiermee bespaart u kosten en meestal is een kleine verstopping snel zelf opgelost. Blijf ten alle tijden wel voorzichtig, u kunt uw leidingen beschadigen. Hier zijn 6 handige manieren op je afvoer zelf te ontstoppen:

 

 1. Kokend water

  Giet kokend water rechtstreeks in de afvoer. Dit zorgt ervoor dat vet en zeepresten smelten, waardoor de afvoer weer vrij kan komen.

 2. Plopper

  Gebruik een rubberen plopper om de verstopping los te maken. Zorg ervoor dat er genoeg water op de afvoer staat om de plopper volledig te bedekken, en duw en trek krachtig om de verstopping te verwijderen.

 3. Soda en azijn

  Giet een kopje soda gevolgd door een kopje azijn in de afvoer. Laat het bruisen en minstens 30 minuten inweken. Spoel vervolgens goed door met kokend water.

 4. Ontstoppingsveer

  Een ontstoppingsveer kan diepere verstoppingen bereiken. Plaats de veer in de afvoer en draai aan de hendel om de verstopping los te maken.

 5.  Verwijder en reinig de sifon

  De sifon is de U-vormige buis onder de gootsteen. Plaats een emmer onder de sifon om water op te vangen en verwijder de sifon om eventuele verstoppingen te verwijderen. Maak het grondig schoon voordat u de terugschroeft.

 6. Chemische ontstopper

  Wees voorzichtig met het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en uw  gezondheid. Gebruik ze alleen als de andere methoden niet werken en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

 

Kosten afvoer ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van een afvoer kunnen variëren afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals de ernst van de verstopping, de locatie van de verstopping en de benodigde arbeid en materialen. Simpele verstoppingen die u met behulp van keukenkast middeltjes of ontstoppingsmiddelen op kunt lossen, zullen goedkopere kosten met zich meebrengen dan verstoppingen die dieper in het leidingstelsel liggen of verstoppingen die specialistische technieken nodig hebben. Voor de definitieve kosten voor uw verstopping raden wij aan om contact op te nemen met een van onze vakmannen.

 

Profiteer van het vakmanschap van de loodgieter in Alphen aan den Rijn

Als een simpele, rubberen ontstopper de verstoppingen niet meer oplost, dan wordt het tijd om de ontstoppingsdienst van de loodgieter in Alphen aan den Rijn te bellen. Onze vakmensen gaan nauwkeurig te werk waardoor u erop kunt vertrouwen dat de verstoppingen volledig verdwenen zijn.

Een verstopping komt altijd op een ongelegen moment en veroorzaakt veel overlast waar u graag zo snel mogelijk van verlost wilt zijn. Soms is het mogelijk om problemen met het riool aan te zien komen. Echter wordt u in de meeste gevallen verrast en dus ook meteen geconfronteerd met de nadelen. Neem in deze gevallen contact op met onze spoeddienst  riool ontstoppen in Alphen aan den Rijn en wij lossen dit probleem in no time voor u op. Wij staan door middel van onze spoeddienst 24/7 voor klaar.

Waarom kiest u voor ons?

 • Loodgieter-Randstad | Bekend van TV
 • Betrouwbare loodgieters
 • In 2 stappen direct een prijsopgave
 • No Cure No Pay Garantie
 • Op alle werkzaamheden 10 jaar garantie
 • 5 sterren op Google uit 320+ reviews

24/7 bereikbaar

0172 796 103

Call Now Button