Een lekkage in huis is een probleem wat u graag zo snel mogelijk gerepareerd wilt hebben. Immers kan een lekkage grote schade aanbrengen aan delen van uw huis en de kosten voor de reparatie hiervan hoog oplopen als de lekkage niet spoedig gerepareerd wordt. Voor het verhelpen van een lekkage in Alphen aan den Rijn kunt u contact opnemen met ons bedrijf. Wij speuren de oorzaak van de lekkage voor u op en verhelpen deze ter plekke.

Vroeg opsporen

Om hoge reparatiekosten en grote waterschade in uw huis te voorkomen is het belangrijk dat een lekkage in een vroeg stadium opgespoord en verholpen wordt. Het is daarom aan te raden om bij de eerste signalen van een lekkage meteen contact met ons op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een vochtige plek zijn op het plafond of zelfs al wanneer u merkt dat een kamer in huis opeens vochtiger aanvoelt als voorheen. U hoeft in deze gevallen niet zelf op zoek te gaan naar de oorzaak van deze problemen. Als u contact met ons opneemt dan sporen wij voor u de lekkage op en zorgen ervoor dat deze verholpen wordt.

 

Repareren of vervangen van leidingen

loodgieter

Lekkages rond leidingen kunnen op meerdere manieren ontstaan. Zo kan er tijdens werkzaamheden in uw tuin of onder uw woning schade ontstaan als er met een scherp voorwerp tegen de leiding wordt gestoten. Ook kan een leiding op scherpe voorwerpen worden gelegd, die langzaam in de leiding zal drukken tot er een klein gat ontstaat. Ook hierbij zal niet direct veel water weglopen, maar kan wel een blijvende en vervelende waterschade ontstaan. Vaak worden lekkages in huis veroorzaakt door defecte waterleidingen. Doordat deze echter verborgen zijn in de muren van uw huis is het moeilijk te bepalen waardoor een lekkage wordt veroorzaakt. U kunt altijd contact met ons opnemen om een lekkage op te sporen en meteen de kapotte leidingen te repareren of vervangen.

 

Waterlekkages in uw woning

De meest voorkomende waterlekkages binnen woningen zijn dak lekkages, leiding lekkages en een afvoerlekkage. Een dak lekkage is doorgaans het gevolg van schade aan uw dakbedekking. Die schade kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door takken en steentjes die in de herfst tegen uw dakbedekking slaan. Een leiding- of afvoerlekkage wordt vaak veroorzaakt door het op een verkeerde wijze aansluiten van sanitaire voorzieningen. Ook kunt u tijdens boorwerkzaamheden in uw muren per ongeluk een leiding of afvoer geraakt hebben. Dit resulteert vaak in een lekkage!

Tip: zorg dat leidingen die naar buitenkranen lopen in de wintermaanden worden afgesloten. Zo voorkomt u een geknapte leiding.

 

Overige lekkagesoorten binnen huizen

Naast de verschillende waterlekkages, kan er ook een warmte- of gaslekkage ontstaan. Een warmtelekkage is het gevolg van kieren rond uw muren of kozijnen. De warme lucht stroomt via deze kieren naar buiten. Dit resulteert in een onnodig hoog energieverbruik, wat u verhelpt door de kieren te dichten. Gaslekkages zijn net als bijvoorbeeld leidinglekkages vaak het gevolg van een verkeerde manier van aansluiten.

Let op: een gaslekkage kan vergaande gevolgen hebben! Zo brengt een gaslekkage een explosiegevaar met zich mee en is er vaak sprake van een verstikkingsgevaar. Reden genoeg om een gaslekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Loodgieter-Randstad | Bekend van TV
  • Betrouwbare loodgieters
  • In 2 stappen direct een prijsopgave
  • No Cure No Pay Garantie
  • Op alle werkzaamheden 10 jaar garantie
  • 5 sterren op Google uit 320+ reviews

24/7 bereikbaar

0172 796 103

Call Now Button