Een verstopping in de afvoer zorgt bij de meeste mensen voor de nodige irritatie. Niet vreemd ook, want het water stroomt in dat geval niet (of tergend langzaam) weg. Reden genoeg dus om de verstopping in uw afvoer zo snel mogelijk te verhelpen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe dit moet. Wilt u uw afvoer zelf ontstoppen zonder direct een erkende loodgieter in te schakelen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u in deze tekst namelijk hoe u een verstopping in de afvoer oplost!

 

Maak gebruik van soda, azijn en water

De makkelijkste manier om een verstopping in de afvoer te verhelpen is met soda, azijn en water. Water heeft iedereen in huis en dat geldt vaak ook voor azijn en soda. Om deze methode toe te passen, mengt u eerst een beetje soda met water. Dit giet u vervolgens in de verstopte afvoer. Giet hier vervolgens een kopje azijn achteraan. Hierdoor ontstaat een reactie. Deze reactie kan ervoor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Weet wel dat deze methode niet altijd werkt. Zo heeft dit bij een hardnekkige verstopping doorgaans geen zin. Maar proberen kan natuurlijk altijd!

 

Sifon losmaken

De afvoer van een gootsteen of wastafel is vaak voorzien van een sifon. Indien de afvoer verstopt zit, is de kans groot dat de verstopping hier zit. Maak in dat geval de sifon los en kijk of de verstopping daadwerkelijk hier zit. Zit de sifon inderdaad vol rommel? Verwijder dit dan zoveel mogelijk en maak de sifon daarna grondig schoon. Gelukt? Schroef de sifon vervolgens weer vast en kijk of de verstopping is verholpen.

 

Hardnekkige verstopping

Lukt het u maar niet om de verstopping in uw afvoer te verhelpen? Dan wordt het de hoogste tijd een erkende loodgieter in te schakelen. Hij weet namelijk precies wat hij moet doen bij een verstopping . Door een beroep te doen op een erkende loodgieter, is de verstopping in uw afvoer snel opgelost!

Call Now Button