Het is weer winter en zonder er aan te denken heb jij de kraan in de tuin niet afgesloten. Dat is natuurlijk erg vervelend als er op zo een moment nachtvorst ontstaat. Geen zorgen als slechts de kraan bevroren is, dan valt het waarschijnlijk allemaal nog mee. Ga echter wel meteen aan de slag om de kraan te ontdooien, anders gaat hij misschien kapot. Wat kun je doen om dit op te lossen?

Ren naar de badkamer

Working tools, plumbing, pipes and faucets Naar de badkamer rennen? Ja, want je moet namelijk de föhn gaan pakken. Sluit vervolgens de aftapkraan af en draai de buitenkraan open. Nu kun je de kraan en de waterleiding die bevroren zijn eenvoudig met je föhn opwarmen. Het ijs zal smelten en het water kan weglopen. Nu moet je natuurlijk de rest van de winter de aftapkraan gesloten houden, want op die manier voorkom je dat de buitenkraan en leiding weer bevriezen. Zet de föhn op de laagste stand, want het is zaak het ijs langzaam te laten smelten. Hierdoor bouw je de druk op de leiding geleidelijk af, waardoor je voorkomt dat hij knapt of scheurt.

Open vuur moet je hiervoor nooit gebruiken

Als je geen föhn in huis hebt, dan moet je niet met een brander of iets dergelijks aan de slag gaan. Hiermee zorg je namelijk voor te snelle wisseling in de druk op de leiding, waardoor hij juist snel lek zal gaan. Je kan dus beter even een föhn bij de buurvrouw gaan lenen, dan dat je zelf gaat klooien met open vuur.

Call Now Button