Een goede cv-ketel is een onmisbare component binnen woningen. U wilt er het hele jaar door warm bij kunnen zitten! Daarbij zijn vrijwel alle woningen voorzien van een combiketel. Een combiketel combineert een losse cv-ketel en boiler in één apparaat. Wel zo prettig! Op het moment dat de cv-ketel niet goed onderhouden zou worden, zou u te maken kunnen krijgen met storingen. Het is doorgaans erg lastig om deze storingen zelf te verhelpen. Onze loodgieter in Alphen aan den Rijn helpt u hier graag bij. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van een goede cv-ketel in huis.

Lager energieverbruik met een goede cv-ketel

Een belangrijke reden om net iets meer in een goede cv-ketel te investeren, is het lagere energieverbruik hiervan. Tegenwoordig zijn moderne cv-ketels voorzien van een dermate hoog rendement, dat u uw woning relatief goedkoop kunt verwarmen. Vanzelfsprekend bepaalt niet alleen de cv-ketel uw energieverbruik. Kijk ook naar de isolatiewaarde van uw woning, het type kachel wat u gebruikt, enzovoorts. Wist u bijvoorbeeld dat een goede cv-ketel in combinatie met vloerverwarming voor een efficiëntere manier van verwarmen zorgt, dan een cv-ketel met klassieke radiatoren?

Goede cv-ketel gaat langer mee

Naast het lagere energieverbruik gaat een goede cv-ketel van een gerenommeerd merk over het algemeen langer mee. Zeker wanneer u de cv-ketel periodiek van onderhoud voorziet. Een nieuwe cv-ketel kost al snel enkele duizenden euro’s. Het is vervelend, wanneer u die uitgaven iedere vijf tot acht jaar moet doen. Een goede cv-ketel gaat al snel tien tot vijftien jaar mee! Zo zijn de kosten per jaar lager, dan wanneer u voor een goedkoper model cv-ketel zou kiezen. Een loodgieter van ons loodgietersbedrijf in Alphen aan den Rijn kan u adviseren over de meest geschikte cv-ketel voor uw woning. Ook interessant is een elektrische warmtepomp. Deze modellen zijn doorgaans nog goedkoper dan een cv-ketel op gas.

 

 

Call Now Button