Vloerverwarming: iedereen heeft er wel eens over gehoord. De meeste mensen die het in hun huis hebben liggen zijn er super enthousiast over. Toch is niet iedereen even positief. Er zijn immers ook wat nadelen aan de vloerverwarming verbonden. Het is tijd om een aantal voor- en nadelen van vloerverwarming op een rijtje te zetten. We zullen er hieronder een paar bespreken en hopen dat u daarmee zelf een antwoord kunt geven op de vraag: doen of niet doen?

Niet elke vloerbedekking is mogelijk

Helaas is het niet mogelijk om zomaar een vloerbedekking te kiezen voor in de kamer waar vloerverwarming aanwezig is. De warmte moet immers zeer goed doorgevoerd worden om de verwarming efficiënt te houden. Ook bent u in sommige gevallen gebonden aan beperkingen bij bepaalde vloerbedekkingen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een houten vloerafwerking, bent u gebonden aan een maximale watertemperatuur van 28 graden Celsius, terwijl dit normaliter 40 graden Celsius is. Het moge voor zich spreken dat dit nadelig is voor de capaciteit van de vloerverwarming. De beste resultaten worden geboekt met een keramische vloerafwerking maar ook dat gaat weer gepaard met extra kosten.

Meer ruimte in de kamer

Wanneer u kiest voor vloerverwarming, heeft u uiteraard geen radiatoren meer nodig. Houd er echter wel rekening mee dat de capaciteit van de vloerverwarming voldoende is om de ruimte zonder radiatoren lekker warm te stoken, ook wanneer het buiten ijzig koud is. Dat hangt uiteraard ook af van de isolatie van de woning. Wanneer de woning goed is geïsoleerd, hoeft de capaciteit minder groot te zijn. Doordat u geen radiatoren meer nodig heeft, krijgt u de beschikking over extra leefruimte.

Call Now Button