gasfornuisBij het aansluiten van een gasfornuis in de keuken zijn er heel wat dingen waarop gelet moet worden. De meeste van de aandachtspunten bij de aansluiting van gasfornuizen zal u vast al weleens gehoord hebben. Toch zijn er misschien kleine details waar u zelf nog niet aan gedacht heeft en die wel een dramatisch effect zouden kunnen hebben. Schakel daarom bij twijfel altijd een vakman in om de aansluiting van het gasfornuis voor u uit handen te nemen.

Juiste koppelingen

Het eerste aandachtspunt is dat de koppelingen die gebruikt worden bij het aansluiten van een fornuis altijd precies moeten passen. In sommige gevallen worden er bij een nieuw fornuis koppelingen meegeleverd die niet goed op de gaskraan passen. Deze moeten dan vervangen worden.

Teflontape enkel op schroefdraad

Teflontape wordt bij de aansluitingen op gas en water gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen lekkages ontstaan. De tape mag echter alleen gebruikt worden op schroefdraad waarbij twee sluitingen van metaal op elkaar aangesloten worden. Niet bij de aansluiting op rubber.

Gasslang aan de zijkant fornuis

In alle gevallen moet vermeden worden dat de gasslang van het fornuis te warm wordt. Om deze reden mag de slang nooit achter het fornuis lopen, maar moet deze aan de zijkant worden weggewerkt.

Call Now Button