Een lekkage behoort tot een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters, mede omdat de bron van een lekkage vaak maar moeizaam te herkennen is. Zo kan een lekkage ontstaan bij een hevige regen- of hagelbui, als gevolg van kleine scheurtjes of barstjes in uw dakbedekking of rond leidingen en de afvoer van apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de afvoer van een wasmachine of vaatwasser, waar door slijtage eveneens kleine scheurtjes in kunnen komen. Hoewel dit niet direct zal leiden tot grote hoeveelheden water, kan het water wel langzaam wegsijpelen uit de afvoer en in uw muren, plafonds of vloer trekken. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om uw afvoer en leidingen eens per zoveel tijd na te laten kijken door een loodgieter bij u uit de buurt.

Schade aan leidingen

Lekkage rond leidingen kan op meerdere manieren ontstaan. Zo kan er tijdens werkzaamheden in uw tuin of onder uw woning schade ontstaan als er met een scherp voorwerp tegen de leiding wordt gestoten. Ook kan een leiding op scherpe voorwerpen worden gelegd, die langzaam in de lei loodgieter ding zal drukken tot er een klein gat ontstaat. Ook hierbij zal niet direct veel water weglopen, maar kan wel een blijvende en vervelende waterschade ontstaan.

Heeft u het vermoeden last te hebben van een lekkage in of rond uw woning? Bel een loodgieter om dit na te kijken. Zo heeft u direct uitsluitsel en kan een blijvende waterschade wellicht tijdig voorkomen worden. Wanneer u denkt te weten waar de bron van de lekkage zit, dan kunt u dit vanzelfsprekend ook zelf proberen uit te zoeken.

Call Now Button