Niemand zit te wachten op een verstopte afvoer in de badkamer. Om deze te verhelpen, moet u immers een dure loodgieter inschakelen. Een verstopping kan echter snel opduiken en daarom is het van belang dat u dit voorblijft. U kunt hier een bijdrage aan leveren door de afvoer goed schoon te houden. Het is van belang dat u de afvoer wel regelmatig schoonmaakt, want anders zult u alsnog een loodgieter moeten bellen.

Afvoer schoonhouden

Om de kans op een verstopping tot een minimum te beperken, kunt u een aantal kleine dingen doen. Zo is het van belang dat u regelmatig haren, zeepresten en ander afval uit het afvoerputje haalt. Wanneer u dit uit zichzelf weg laat spoelen, kan de rommel zich gaan ophopen. Daarnaast kunt u soda gebruiken om de verschillende afvoeren in uw badkamer te reinigen. Dit schoonmaakmiddel kunt u oplossen in warm water en vervolgens door de afvoer spoelen. Door dit middel regelmatig te gebruiken, is de kans op een verstopping kleiner en hoeft u er geen loodgieter bij te halen.

Loodgieter verhelpt verstopping

Wanneer u de afvoer in uw badkamer niet goed onderhouden heeft, kan het zijn dat u al te laat bent. Voordat u een loodgieter inschakelt, kunt u zelf proberen de afvoer te ontstoppen met een ontstopper. Heeft dit geen effect? Schakel dan alsnog een loodgieter in. Wanneer de loodgieter bij u thuis is, kunt u hem gelijk vragen hoe u de afvoer moet onderhouden.

Call Now Button