Een verstopping brengt verschillende complicaties met zich mee. In het ergste geval is het bijvoorbeeld niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw sanitaire voorzieningen. Daarbij gaat een verstopping vaak gepaard met een nare stank in huis. Er zijn verschillende manieren om van een verstopping af te komen. Een beginnende verstopping kunt u in sommige gevallen zelf oplossen. Bij een serieuze verstopping kunt u voor de hulp van onze loodgieters kiezen. Zij kunnen de afvoer ontstoppen, om op die manier verdere complicaties tegen te gaan.

Zelf een afvoer ontstoppen bij verstoppingen

In ieder super- en bouwmarkt kunt u tegenwoordig chemische ontstoppingsmiddelen kopen. Hoewel deze middelen erg krachtig zijn, is dit niet altijd de beste optie. Zeker bij goedkope afvoerleidingen kunnen deze middelen de afvoer aantasten. Dit voorkomt u door gebruik te maken van minder chemische producten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van soda! Strooi het soda in het putje naar de afvoer en laat dit enige tijd intrekken. Vervolgens giet u heet water door de afvoer, om het restafval op de bodem van de afvoer weg te spoelen. U kunt dit proces een aantal keer herhalen om van uw verstoppingen af te komen.

Tip: maak gebruik van een zeefje in uw gootsteen en een filter in het putje van uw douche. Op deze manier houdt u het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer, wat verstoppingen tegengaat.

Verstopping in uw afvoer laten verhelpen

Mocht het niet lukken om een verstopping zelf op te lossen, dan kunt u onze loodgieters inschakelen. Wij kunnen uw afvoer onder een hoge druk doorspuiten, om daarmee restafval naar de centrale riolering af te voeren. Ook kunnen we een klein haakje of een vegertje gebruiken om grote proppen restafval uit de afvoer te verwijderen. U kunt onze 24-uursloodgieter inschakelen om dezelfde dag nog geholpen te worden bij het oplossen van uw verstopping.

Call Now Button